Home Autobuze 48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău
Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

91

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu municipiul Bacău un Acord – Cadru pentru furnizarea a 48 de autobuze electrice de 12 m, 48 de stații de reîncărcare lentă și 16 stații de reîncărcare rapidă, cu o valoare totală a invesției de 145,1 milioane lei.

Potrivit New Kopel Car Import, aceasta este cea mai importantă licitație câștigată anul acesta de companie, după cele din Constanța – 20 autobuze, Buzău – 9 autobuze și Aeroportul din Cluj – un autobuz electric, special proiectat pentru servicii aeroportuare în vederea transferului pasagerilor între terminale și aeronave, fiind o premieră națională.

Cele 48 de autobuze au termen de livrare de 11 luni și sunt model BYD K9UD, din tipodimensiunea de 12 m, cu podea complet coborâtă, capacitate de transport de 88 de pasageri (din care 35 pe scaue) și cu facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Mijloacele de transport în comun sunt echipate cu sisteme de climatizare/încâlzire, informare și numărare călători, precum și cu echipamente de supraveghere video și de gestiune/management al vehiculelor.

Autobuzele BYD K9UD au o autonomie de transport de minimum 200 km în condiții reale de trafic specifice municipiului Bacău (vară/iarnă, încărcare la capacitate maximă) și vor fi produse în fabrica BYD din Komarom (Ungaria).

Conform New Kopel Car Import, autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costurile reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor, precum și performanțele eficiente ale frânării regenerative. Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, până la cele articulate de 18 metri.

New Kopel Car Import face parte din SIXT Group Romania și este importator unic al autobuzelor BYD în România, încă din 2018.

Fondată in 1995, BYD este o companie de înaltă tehnologie, care a înființat peste 30 de parcuri industriale pe 6 continente și a contribuit semnificativ la evoluția unor industrii precum electronice, auto, energie regenerabilă și tranzit feroviar. Cu accent pe achiziția, stocarea și aplicarea energiei, compania oferă soluții energetice noi, cu zero emisii. BYD este cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, cu peste 80.000 de unități livrate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...