4 metode rapide de reparare a cutiilor de viteze

cutie de viteze
În lumea transportatorilor, timpul este foarte preţios. Din păcate defecţiunea camionului poate prevesti unele întârzieri şi probleme. Acesta este şi motivul pentru care firmele de transport caută metode rapide de reparare a problemelor tehnice la vehicul.

Una dintre defecţiunile cele mai grave ale unui camion este cea a sistemului de transfer şi implicit a cutiei de viteze. O astfel de defecţiune poate deveni o lovitură puternică data firmei de transport dacă nu se găseşte rapid o rezolvare.

Bineînţeles, dacă firma dispune de un alt cap tractor poate să înlocuiască rapid camionul cu probleme dar şi aşa va avea un vehicul care intră pentru o anumită perioadă în reparaţii şi nu produce bani.

Întârzierile cu livrările produselor duc la penalizări şi nu în ultimul rând la o problemă de încredere în rândul partenerilor de afaceri.

Schimbarea cutiei de viteze defecte cu una nouă

Probabil este cea mai rapidă metodă de rezolvare a problemei. Dacă ai fonduri suficiente, schimbarea cutiei de viteze cu una nouă poate fi cea mai bună soluţie dar şi cea mai costisitoare, din păcate prea costisitoare pentru cele mai multe firme de transport.

Eficienţa, rapiditatea acestei soluţii însă este atât de mare încat în occident multe firme apelează la ea. Costă foarte mult dar ai garanţia ca aceasta nu va mai avea probleme o lungă perioadă de timp.

Schimbarea cutiei cu altă de la dezmembrări

Nu toţi au însă buget sau consideră că nu merită să investească atât de mult în vehiculul lor, de aceea caută o soluţie mult mai ieftină. Acesta este si motivul pentru care unele firme încearcă să găsească cutii de viteze second hand, la dezmembrări. Nu este o idee rea dar trebuie să ţinem însă seama de faptul că acea cutie de la dezmembrări, nu a fost verificată şi eventual reparată.

Mai degrabă ar merita să cumperi cutii de viteze second hand pentru piese de schimb, asta în cazul în care doreşti să faci reparaţia cutiei de viteze vechi. Sunt multe piese second care pot fi reutilizate în reparaţii însă numai după o verificare prealabilă.

Putem spune că este o soluţie la risc şi greu de controlat. În primul rând este destul de greu să găseşti o cutie exact când ai nevoie. Dacă însă ai observat din timp simptomele de defecţiune ale cutiei tale şi ai găsit tot din timp cutia la dezmembrări, atunci aceasta poate fi o soluţie ieftină şi rapidă.

Schimbarea cutiei de viteze cu una recondiţionată

Diferenţa dintre o cutie de viteze de la dezmembrări şi una recondiţionată este mare. Cutia de la dezmembrări a fost doar demontată de pe un vehicul iar cutia de viteze recondiţionată a fost desfăcută şi eventualele defecţiuni au fost reparate.

Se şi vede pe garanţia oferita de service reparaţii cutii viteze care îşi asumă responsabilitatea că acea cutie este bună. Bineînţeles ca nu poţi stii dacă a fost reparată cu piese noi sau cu piese din dezmembrări. Piesele vechi chiar dacă arată bine, au deja o anumită vârstă şi este posibil să nu mai reziste la fel ca piesele noi.

Bineînţeles ca o cutie de viteze recondiţionată cu piese noi costă mai mult decât o cutie de la dezmembrări dar este mai ieftină decât o reparaţie la un service cutii viteze.

Reparaţii cutie de viteze camioane cu piese noi

Reparaţiile cu piese noi, ar trebui să fie a doua opţiune după schimbarea cutiei cu una nouă, datorită eficienţei acestora. Costurile sunt mai mari decât la cutiile recondiţionate, mai ales pentru că aici piesele care sunt schimbate, sunt plătite separat si au garanţie pe ele.

O cutie de viteze reparată are două tipuri de garanţii, pe manopera şi pe piesele utilizate la reparaţie. În cazul unei defecţiuni, aceasta oferă o dublă asigurare prin care acea cutie va funcţiona mult timp după reparaţie.

Adaugati comentariu