13 trenuri noi Alstom pentru metroul Drumul Taberei – Eroilor

Metrorex va primi anul viitor 13 trenuri noi de metrou, care vor fi folosite pentru Magistrala 5, Drumul Taberei - Eroilor.

„Proiectul de achiziţie a trenurilor pentru Magistrala 5 este într-o stare avansată. Primele 13 trenuri vor veni până la sfârşitul anului viitor”, a declarat Gabriel Sburlan, directorul tehnic al Metrorex.

Cele 13 trenuri vor fi livrate de Alstom, valoarea contractului pentru aceastea depăşeşte 100 de milioane de euro. Înţelegerea poate fi extinsă cu opţiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului. Iar valoarea totală a proiectului poate urca la 240 de milioane de euro.

Fiecare tren cu şase vagoane are 216 locuri într-o dispunere longitudinală şi asigură două zone speciale de acces destinate pasagerilor cu dizabilităţi.

Potrivit lui Sburlan, până la sfârşitul acestui an va fi finalizat cu totul proiectul Magistralei 5, tronsonul I (Drumul Taberei – Eroilor).

”Trebuia să fie gata în primul trimestru, dar nu am reuşit din cauza unor probleme la infrastructură. Am reuşit să redăm circulaţiei tramvaiul 41 pe ruta sa veche şi traficul rutier la Academia Militară. Avem certitudinea, cel puţin în acest moment, că până la finalul anului vor fi finalizate lucrările la staţia Parc Drumul Taberei şi Academia Română, astfel încât să terminăm acest proiect”, a susţinut Sburlan.

A doua secţiune a Magistralei 5, Eroilor – Piaţa Iancului, este în stadiul de proiectare.

„Un alt proiect pe care îl avem în derulare este Magistrala 6, unde avem deja semnat un contract pentru tronsonul 1 Mai – Tokyo, unde se derulează etapa de proiectare, iar în trimestrul doi anul viitor începe construcţia”, a continuat reprezentantul Metrorex.

De asemenea, Magistrala 2 va fi extinsă cu încă o staţie, Tudor Arghezi, care va fi operaţională anul viitor.

 

Adaugati comentariu