Home Tehnologie Volvo Trucks: Automatizarea are în centru oamenii și siguranța lor
Tehnologie

Volvo Trucks: Automatizarea are în centru oamenii și siguranța lor

24

Progresul constant realizat în domeniul automatizarii autovehiculelor oferă posibilități interesante pentru industria de transport și pentru societate în ansamblu, iar Volvo Trucks se poziționează în fruntea evoluției automatizării pentru mai bine de două decenii.

Un film recent lansat, format din două episoade, prezintă viziunea Volvo Trucks asupra modului în care automatizarea este pregătită să transforme felul în care vom trăi și vom lucra în următorii ani.

Filmele Volvo Trucks ”Automatizarea – Marea transformare” și ”Automatizarea – Calea către viitor” abordează subiecte importante, la ordinea zilei, care marchează viitoarea tehnologie a autocamioanelor. Filmul – format din două episoade – se concentrează asupra vieții și activității a doi jucători cheie de la Volvo Trucks, Sasko Cuklev și Ann-Sofi Karlsson. Acesta prezintă, de asemenea, contribuția șoferului de autocamioane Lukas Strohmeier din Austria și pe cea a navetistului Rohini Teather din Londra. Filmele surprind viziunea și scopul care stau la baza realizărilor Volvo Trucks privind automatizarea, precum și speranțele și preocupările celor asupra cărora ele vor exercita un impact zilnic.

Sasko Cuklev, Director pentru Soluţii Autonome, ne propune o viziune clară și vorbește deschis despre posibilitățile pe care le întrevede pentru viitorul apropiat: ”Nu există nicio îndoială că vom ajunge să vedem, pe drumurile noastre, camioane Volvo care se conduc singure. Când se va întampla acest lucru, depinde de mulţi factori cum ar fi regulamentele de trafic, infrastructura rutieră și, bineînțeles, standardele de siguranță”.

În timp ce trecerea la utilizarea vehiculelor complet automatizate face parte din planul de dezvoltare, în prezent activitatea se concentrează pe implementarea graduală a automatizării, pentru a conferi meseriei de șofer un plus de siguranță, productivitate și confort. ”Automatizarea nu are de-a face cu dispariția unor locuri de muncă. Nevoia de șoferi bine pregătiți va rămâne crescută și pe viitor. Deoarece atât comerțul cât și populația mondială continuă să crească, la fel se întâmplă și cu transportul de bunuri. Automatizarea are de-a face cu îmbunătățirea eficienței”, afirmă Ann-Sofi Karlsson, Director Human Factors for Automation.

Pe lângă faptul că vine cu o viziune globală, activitatea de automatizare de la Volvo Trucks se concentrează pe a ne face viața mai ușoară, aşa cum se întâmplă și în cazul șoferului Lukas Strohmeier. Fiind șofer profesionist care transportă materiale vrac cu cisterne-siloz în sudul Austriei, ziua lui de lucru presupune adesea încărcări în aglomeratul oraș Graz: ”Este foarte dificil să conduci un vehicul mare printr-un trafic intens. Trebuie să fii atent în toate direcțiile. M-ar ajuta să am încă vreo sută de ochi”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...