Trenurile și feriboturile peste Canalul Mânecii vor funcționa și de Crăciun
Home Transportatori Trenurile și feriboturile peste Canalul Mânecii vor funcționa și de Crăciun
Transportatori

Trenurile și feriboturile peste Canalul Mânecii vor funcționa și de Crăciun

11

Ministrul de Transport Grant Shapps a confirmat că trenurile și feriboturile care traversează Canalul Mânecii dintre Marea Britanie și Franța vor continua să funcționeze și în zilele de Crăciun (25 decembrie) și Boxing Day (26 decembrie).

Update 19:30

Marea Britanie a ajuns la un acord de liber schimb cu UE după Brexit. Acordul care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021 a fost caracterizat drept ”corect” de ambele părți. Mai multe detalii aici.

Alți 320 de militari se alătură operațiunilor de testare a șoferilor din Kent.

Update 17:15

Începând cu 22 decembrie 2020, Germania cere șoferilor profesioniști care au fost în Marea Britanie în ultimele 10 zile să prezinte un test negativ COVID-19, chiar și atunci când doar tranzitează țara. Rezultatul poate fi al unui test RT-PCR sau al unui test rapid antigen, ”în conformitate cu criteriile minime stabilite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”. Măsura rămâne în vigoare până la 6 ianuarie 2021.

Update 17:10

Franța ridică temporar restricțiile de circulație și acordă derogări privind timpii de conducere pentru camioanele de peste 7,5 tone care vin din Marea Britanie și au trecut frontiera începând cu 23 decembrie 2020:

  • depășirea timpului maxim zilnic de conducere în limita a 2 ore
  • depășirea timpului maxim de conducere săptămânal în limita a 4 ore

Update 17:00

Autoritățile britanice au anunțat că de ieri după-amiază s-au efectuat 2.367 de teste Covid. Dintre acestea, 2.364 au fost negative și doar 3 pozitive.

Cei care doresc să își facă testul înainte de a ajunge în Kent pot apela următoarele clinici particulare. Lista de teste acceptate de partea franceză poate fi găsită aici.

Update 14:45

Ministrul de Transport Grant Shapps a apreciat că va dura câteva zile până când coloanele de camioane din Dover și Kent vor dispărea. ”Realitatea este că mulți șoferi vor petrece Crăciunul în cabinele camioanelor”, a spus acesta.

BBC spune că centrul orașului Dover este în continuare blocat aproape în totalitate. De asemenea, străzile din jurul aeroportului Manston sunt pline de camioane.

Guvernul spaniol a anunțat relaxarea orelor de condus pentru șoferii blocați în UK. O măsură similară a fost luată și de Belgia.

P&O Ferries a anunțat că va efectua curse și mâine, programul urmând a fi anunțat ulterior. Navele vor călători cu pasageri doar pe sensul dinspre Dover spre Franța.

Știrea inițială

Decizia a fost anunțată după discuții cu omologul său francez, Jean-Baptiste Djebbari. Aseară, existau temeri că Portul Calais va fi închis astăzi la ora 18:00. Măsura este necesară pentru a elimina cozile de camioane formate în Sudul Angliei și mai ales în regiunea Kent, după ce Franța a decis să închidă granițele timp de 48 de ore.

Trenurile și feriboturile peste Canalul Mânecii vor funcționa și de Crăciun. Rămâne în continuare obligativitatea obținerii unui rezultat negativ la un test Covid efectuat în ultimele 72 de ore.

Echipele de testare au fost suplimentate astăzi cu 26 de pompieri francezi. Aceștia lucrează alături de echipele NHS Test & Trace și de cei 170 de militari britanici detașați în zona Dover. Potrivit Ministrului de Transport britanic Grant Shapps, pompierii francezi au adus 10.000 de kituri de testare rapidă Covid.

Autoritățile britanice anunță că testarea continuă la Dover și Manston, dar zona este în continuare foarte aglomerată. Se înregistrează întârzieri majore și întreruperi la Portul Dover și Eurotunnel. Autoritățile mențin sfatul pentru alți transportatori de a nu se îndrepta spre zona Kent până la noi anunțuri.

Potrivit presei britanice, ieri au fost procesate doar aproximativ 200 de teste rapide pe oră.

Citește și:

Franța redeschide granița cu Marea Britanie. Test Covid obligatoriu (23 decembrie)

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...

FeroviarTransportatori

Titluri de călătorie și prin SMS, la trenurile spre Aeroportul Otopeni

Titlurile de călătorie se pot achiziționa și prin SMS la numărul 7458...

FeroviarTransportatori

Germania: Greva mecanicilor de locomotive va fi reluată

Greva mecanicilor de locomotivă din Germania se va relua începând de joi...