„The Good Move”, o călătorie în inima tranziției ecologice a Renault Trucks. Video

Cum poate un jucător cheie în transportul rutier de mărfuri - un sector responsabil pentru 7% din emisiile de CO2 în Europa - să contribuie la limitarea încălzirii globale? Bruno Blin, președintele Renault Trucks, ne oferă o primă perspectivă asupra subiectului.

Bruno Blin explică modul în care compania sa se organizează și face schimbări semnificative pentru a-și reduce rapid și drastic amprenta de carbon în „The Good Move, committed to decarbonisation”, o serie web în șapte părți. Premiera a avut loc astăzi.

” Încălzirea globală este o realitate și toți suntem responsabili individual pentru deciziile și acțiunile noastre. Ce înseamnă asta pentru mine, președinte al Renault Trucks, o companie care produce camioane care se găsesc pe drumuri din întreaga lume?” Acestea sunt cuvintele de deschidere ale serialului web „The Good Move, committed to decarbonization” ale lui Bruno Blin.

Transportul rutier de marfă reprezintă într-adevăr 7% din emisiile totale de CO2 în Europa, ceea ce îl face un sector cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice. „ Facem parte din problemă, ceea ce înseamnă că avem un rol fundamental de jucat în rezolvarea acesteia ”, spune Bruno Blin. „ Pentru că nu ne mai putem mulțumi cu pașii mici, la Renault Trucks ne-am asumat angajamente de a ne decarboniza industria și de a conserva resursele, cu multe acțiuni concrete deja puse în aplicare. Desigur, mai sunt multe de făcut. Acesta este ceea ce am am vrut să împărtășesc și să documenteze în această serie. ”

În „The Good Move, committed to decarbonisation”, o serie web în șapte părți în format documentar, Bruno Blin, însoțit de un angajat al companiei, se întâlnește cu experții: un profesionist în reciclarea bateriilor, un director de fabrică, un specialist în logistică urbană , precum și glaciolog și membru al Panelului Interguvernamental pentru Schimbările Climatice (IPCC).
Toți împărtășesc aceeași dorință de a îmbrățișa în mod colectiv schimbarea – în practici, modele și, mai ales, mentalitate. Pentru că răspunsul la provocarea climatică constă în colaborare și inovare.

Fiecare dintre cele șapte episoade din serial explorează un aspect specific al procesului de tranziție și evidențiază angajamentul Renault Trucks de a conduce trecerea către transportul durabil. 

„The Good Move, committed to decarbonization” a fost produs de Régis Granet, cu agenția franceză Alunites.

Adaugati comentariu