Home Servicii Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk e disponibil în România
Servicii

Starlink, serviciul de internet al lui Elon Musk e disponibil în România

126

Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, compania fondată de Elon Musk, a devenit disponibil și în România.

Serviciul se adresează în special utilizitorilor din zone care nu au acoperire din partea operatorilor tradiționali. Potrivit lui Sabin Sărmaș, președintele comisiei de IT din Camera Deputaților, ”școlile sau instituțiile publice din cătunele izolate, comunitățile mici din zonele rurale în care infrastructura clasică nu este încă prezentă, refugiile sau cabanele din vârf de munte – sunt doar câteva exemple care vor avea acces la internet după ce Starlink va începe furnizarea de servicii și în România”.

Cui i se adresează și cât costă Starlink

“Acest produs e bun mai degrabă pentru cineva care trăieşte într-o zonă izolată, cu zero servicii. Precum o cabană în munţi, un pădurar să zicem. Sau se află într-o localitate unde acoperirea 4G şi 5G e slabă şi fibră încă nu a ajuns. Preţul e foarte piperat, în condiţiile în care poţi avea Internet pe fibră la 1 Gbps cu doar câteva zeci de lei. Un alt segment de public este cel al persoanelor de pe platforme marine, al celor care stau la mare altitudine în munţi şi alte nişe de genul”, se arată pe site-ul companiei.

Serviciul promite latentă redusă şi viteza de download de până la 250 Mb/s. Dispozitivul Hardware costă 3.200 de lei, livrarea încă 410 lei, iar costul serviciul e de 529 de lei pe lună.

Tot ce trebuie să faceți pentru a realiza conexiunea este să instalați o mică antenă de satelit la domiciliu. Prin intermediul acesteia veți recepționa semnalul și se transmite lățimea de bandă către router. Compania oferă o serie de opțiuni de montare pentru acoperișuri, curți și exteriorul locuinței dumneavoastră.

Există chiar și o aplicație Starlink pentru Android și iOS care folosește realitatea augmentată pentru a ajuta clienții să aleagă cea mai bună locație și poziție pentru receptoarele lor.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Servicii

Biocarburantul HVO100, în stațiile de alimentare Eurowag

Biocarburantul HVO100 este disponibil la stațiile de alimentare Eurowag și reprezintă șoluția...