Home Camioane Renault Trucks va lansa o gamă electrică în 2019
CamioaneTehnologie

Renault Trucks va lansa o gamă electrică în 2019

32

Renault Trucks a anunțat că va lansa în 2019 o gamă de vehicule electrice, rezultat al experienței acumulate în urma a 10 ani de testare în condiții reale a camioanelor electrice, alături de clienți-parteneri. Camioanele 100% electrice sunt proiectate pentru utilizare în zonele urbane și periurbane și vor fi produse la fabrica Renault Trucks din Blainville-sur-Orne (Franța).

Electromobilitatea este un punct important în strategia Renault Trucks pentru un transport urban sustenabil. Vehiculele cu zero emisii ajută la îmbunătățirea calității aerului și a curbei modificărilor climatice, iar în același timp reduc congestia grație livrărilor fără zgomot la ore târzii.

Renault Trucks a investit masiv în cercetarea și dezvoltarea electromobilității începând din 2009, concentrându-se pe teste extinse în parteneriat cu clienții săi (Speed Distribution, Stef, Nestlé și Delanchy Group). Testele în trafic real cu diferite tipuri de camioane experimentale 100% electrice (12-16 tone) i-au oferit producătorului informații vitale despre condițiile de utilizarea, comportamentul bateriei, facilitățile de reîncărcare și cerințele specifice de întreținere pentru camioane electrice.

Pe lângă aceste camioane experimentale, Renault Trucks are la vânzare din 2010 un camion electric de 4,5 tone, Electric Maxity. ”Experiența noastră comercială cu Electric Maxity ne-a permis să ne adaptăm rețeaua pentru vânzarea, întreținerea și repararea vehiculelor electrice. Spre deosebire de anul 2010, aceste vehicule electrice sunt acum soluții competitive”, a explicat François Savoye, responsabilul Renault Trucks pentru strategia de eficiență energetică.

Pe lângă progresele foarte mari făcute în înțelegerea nevoilor clienților și a cerințelor pieței, Renault Trucks poate profita de avantajele resurselor de cercetare și dezvoltare oferite de Grupul Volvo, care are o experiență mare în dezvoltarea vehiculelor complet electrice, în special autobuze. Economiile astfel rezultate îi permit producătorului să scoată pe piață în 2019 o gamă de vehicule electrice cu prețuri competitive.

În prezent, o linie de asamblare dedicată camioanelor complet electrice este instalată la fabrica Renault Trucks din Blainville-sur-Orne (regiunea Normandia).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...