Home Noutati Prima operațiune ROADPOL Truck&Bus din 2023
Noutati

Prima operațiune ROADPOL Truck&Bus din 2023

2

La prima operațiune ROADPOL Truck&Bus din 2023 au participat 24 de țări. Potrivit feedback-ului lor, au fost verificate 121.933 de camioane și 91.590 de autobuze.

În această săptămână de control, 13-19 februarie, au fost constatate 51.468 de încălcări ale normelor rutiere (camioane: 46.498, autobuze: 4.970). De 2.341 de ori călătoria în continuare a trebuit să fie interzisă.

Nereguli

Rata de reclamații a fost de 22,11% pentru transportul de marfă și de 3,49% pentru autobuze. Pentru traficul de marfă, aceasta înseamnă că a fost constatată o încălcare la aproape 1 din 4 camioane verificate. „Acest lucru arată că traficul de marfă reprezintă un risc major pentru siguranța rutieră și că monitorizarea este încă necesară. Polițiștii europeni au un standard foarte înalt de pregătire în controlul traficului greu, ceea ce se reflectă în rata mare de reclamații“, a declarat secretarul grupului de lucru ROADPOL, Henk P. Jansen, de la Poliția Olandei. În cazul camioanelor, majoritatea neregulilor s-au constatat în domeniul depășirii timpului de conducere, setărilor sau manipulării tahografului, vitezei și infracțiunilor tehnice (inclusiv depășirea încărcăturii și nesiguranța ei). În cazul autobuzelor, cele mai multe încălcări au fost constatate în zona centurilor de siguranță și a altor sisteme de siguranță, viteză, depășire a timpului de conducere, setări tahograf și documente auto.

Substanțe interzise

De asemenea, au fost depistați 210 șoferi care conduceau sub influența alcoolului, precum și 80 de șoferi sub influența drogurilor. În 3.297 cazuri (3.110 camioane, 187 autobuze) au fost constatate defecțiuni tehnice grave. Au fost găsite cu încărcătură depășită 923 de camioane (< 12 tone), 655 de camioane (> 12 tone) și 37 de autobuze. De asemenea, asigurarea încărcăturii a fost insuficientă în cazul a 1.541 de camioane. „Rezultatul săptămânii de control arată că inspecțiile în zona traficului greu de mărfuri și a transportului de pasageri sunt în continuare o abordare importantă pentru îmbunătățirea siguranței în trafic.

Pe lângă pedepsirea încălcărilor, șoferii sunt informați prin discuții clarificatoare asupra pericolelor precum asigurarea insuficientă a încărcăturii, lipsa centurii de siguranță sau oboseala din cauza depășirii timpilor de conducere”, a mai spus Jansen.

Următoarea operațiune ROADPOL Truck & Bus va avea loc în perioada 8-14 mai 2023.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Noua formulă de calcul a RCA pentru risc ridicat, operaţională

Noua formulă de calcul a primei RCA recomandate pentru categoria asiguraţilor cu...

Noutati

Karol Sokol preia funcția de Managing Director în cadrul Scania Black Sea Unit

Începând cu 1 aprilie, Benoît Tanguy, actualul Managing Director al Scania Black...

Noutati

USER: Reducere de 20% pentru înscrierea la cursuri online în domeniul expedițiilor rutiere de mărfuri

Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) acordă o reducere de 20%...