Nouă restricţie pentru transportatorii de mărfuri

O nouă restricţie pentru transportatorii de mărfuri. Podul peste Siret de la Şcheia, judeţul Iaşi, intră în reparaţii capitale până la sfârşitul anului.

DN 28 Roman – Târgu Frumos – Iaşi este una dintre cele mai importante şosele din Moldova. Iar tronsonul E 58 Podul Iloaiei- Leţcani – municipiul Iaşi este cel mai aglomerat segment de drum naţional din această regiune. Ei bine, aceasta va beneficia de reparații în zone extrem de importante.

Podul peste Siret de la Şcheia, pe ruta Roman – Iaşi, a intrat în reparaţii capitale. Lucrările urmează să dureze până la sfârşitul anului. Podul de la Şcheia a fost construit în 1963 și are o lungime de 240 de metri. Iar expertiza tehnică relevă numeroase probleme: de la degradări la structura de rezistenţă, coroziunea elementelor metalice, a grinzilor principale şi a betonului, iar carosabilul prezintă, de asemenea, degradări.

De asemenea, Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi anunţă că, în următoarele săptămâni efectuează lucrări de asfaltare exclusiv pe timpul nopţii pe tronsonul Podul Iloaiei Valea Lupului.

Resticție pentru camioane și semafoare pentru autoturisme

Contractul a fost semnat în martie cu firma Maristar. Este vorba despre constructorul care a câştigat şi contractele pentru reparaţii capitale la podurile Feteşti şi Cernavodă de pe A2. Valoarea contractului în acest caz este de 4 milioane de lei, iar durata lucrărilor este de 8 luni.

Se va circula dirijat, cu semafoare pentru traficul uşor. În ceea ce privește camioanele se instituie restricție de circulație. Acestea vor avea două rute ocolitoare, ocolul fiind semnificativ, notează Compania de Drumuri.

„Circulația vehiculelor cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 t se va desfășura pe rutele: DN 2 – Casa de apă – Moțca – DN 28A Pașcani – DN 28A Tg. Frumos și retur; DJ 208R Șcheia – DJ 208 Mircești – DJ 208 Mogoșești – DN 28A Pașcani – DN 28A Tg. Frumos și retur; traficul ușor se va desfășura pe un sens, alternativ, semaforizat. Restricțiile vin ca urmare a aprobării, de către CNAIR și IGPR – Direcția Rutieră, a managementului de trafic aferent contractului privind lucrările de întreținere periodică la obiectivul menționat”, informează CNAIR.

Este a treia restricţie majoră pentru transportatorii de mărfuri care se aplică de la începutul anului. Anterior au intrat în vigoare cele de la Podul Azuga pe DN 1 – Valea Prahovei, respectiv DN 68 A Margina – Holdea (secţiunea de autostradă lipsă de pe ruta Sibiu – Nădlac II).

Adaugati comentariu