Mitsubishi Fuso și Ample, proiect pilot pentru baterii interschimbabile

Mitsubishi Fuso (MFTBS) și Ample au pus bazele unui parteneriat pentru a testa tehnologia de schimbare a bateriei pentru camioanele electrice.

Cooperarea va începe cu un proiect pilot în Japonia, unde un Fuso eCanter va fi echipat cu baterii modulare care vor fi înlocuite automat la stațiile Ample în termen de cinci minute. Testele vehiculelor pe drumurile publice din Japonia sunt planificate pentru iarna care vine. Procesul ar trebui să permită celor două companii să evalueze experiența clienților, scalabilitatea și potențialul de comercializare pe piața internă.

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBS) a fost înființată în luna mai a acestui an, când producătorii japonezi de vehicule comerciale Mitsubishi Fuso Truck & Bus și Hino Motors au fuzionat pentru dezvoltarea, achizițiile și producția de vehicule comerciale în vederea electrificării. Daimler Truck și Toyota, care dețin mărcile menționate mai sus, investesc în egală măsură în holdingul cotat la bursă.

Deși eCanter poate satisface nevoile de transport urban pe intervale cuprinse între 99-324 de kilometri, rutele regionale și internaționale au nevoie de mai multă autonomie. Iar timpul de încărcare înseamnă costuri suplimentare. Schimbarea bateriilor pentru camioane oferă, de asemenea, o serie de avantaje. Între acestea, posibilitatea de a evalua ideea de le reutiliza sau recicla, dar și aceea de a elimina neajunsurile legate de utilizarea rețelelor de încărcare în zonele tranzitate de regulă de camioanele electrice.

Proiectul nu este o premieră. Și cel mai mare producător mondial de baterii pentru vehicule electrice, CATL, a lansat o stație de schimb de baterii pentru camioane electrice. Sunt demersuri în ton cu programul pilot introdus de Ministerul chinez al Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT) încă din 2021, vizând bateriile interschimbabile pentru vehiculele electrice, care a inclus 11 orașe mari din China.

Firma americană Ample s-a concentrat inițial pe stațiile de schimb de baterii pentru vehicule mai mici, iar ulterior a decis să se concentreze și asupra vehiculelor comerciale folosite pe distanțe lungi. Iar parteneriatul cu Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation poate reprezenta un moment important pentru o posibilă utilizare pe scară largă.

Adaugati comentariu