Lohscheller demisionează din funcția de CEO al Nikola Motor

Nikola Motor va avea un nou CEO și un nou Președinte al Consiliului. Michael Lohscheller, care a ocupat ambele funcții de la începutul anului, demisionează din motive personale.

Mișcarea este efectivă imediat, deși Lohscheller „va rămâne la Nikola în calitate de consilier până la sfârșitul lunii septembrie pentru a sprijini o tranziție fără probleme”. El va fi succedat de Steve Girsky ca CEO și Steve Shindler ca președinte al Consiliului.

Potrivit unui anunț al companiei, Lohscheller a decis să demisioneze din cauza unei probleme de sănătate a unui membru al familiei. Se va întoarce și în Europa, au precizat cei de la Nikola Motor.

„Mă simt privilegiat și onorat că am fost CEO al lui Nikola și că am lucrat cu atât de mulți colegi inspiratori care sunt concentrați neîncetat pe promovarea poziției lui Nikola ca lider în transportul cu zero emisii. Sunt incredibil de încrezător în viitorul lui Nikola”, spune Lohscheller.

Lohscheller a preluat postul la 1 ianuarie 2023 , după ce sa alăturat producătorului de electricitate în februarie 2022 . Managerul a fost anterior CEO al Opel (Vauxhall) și a condus pentru scurt timp startup-ul auto vietnamez VinFast. La Nikola Motor, Lohscheller este creditat cu dublarea vânzărilor cu amănuntul din primul până în al doilea trimestru al anului 2023, susținând lansarea Nikola Tre FCEV și „reducerea substanțială a consumului de numerar cu mai mult de 30% din T1-T2 2023”.

Adaugati comentariu