Home Autobuze Karsan, liderul parcului de transport public electric din România
AutobuzeNoutati

Karsan, liderul parcului de transport public electric din România

86

Karsan continuă să facă pași mari pentru a deveni un brand global. Iar demersul este susținut de pașii făcuți pentru a-și menține succesul în Europa și pe piețele sale țintă.

Afirmând că România este o piață foarte importantă pentru companie, CEO-ul Karsan, Okan Baș, a spus: „România este o țară care se adaptează foarte rapid la transformarea electrică în transportul public. De asemenea, răspundem acestui impuls datorită produselor noastre electrice de înaltă tehnologie, de toate dimensiunile, de la 6 metri la 18 metri. În ceea ce privește adaptarea rapidă la transformarea tehnologică, dinamismul brandului Karsan și dinamica României sunt complementare”.

O dovadă a faptului că producătorul Karsan își cimentează rapid prezența în România, una dintre piețele sale cheie, este faptul că parcul de vehicule electrice va ajunge la 240 de unități, a precizat Okan Baș. O cifră atinsă după licitația câștigată recent pentru a livra 23 de autobuze electrice în Chitila.

Karsan, în top, în ceea ce privește parcul de microbuze și autobuze electrice

Operațiunile în România se derulează prin intermediul distribuitorul său, Anadolu Automobil România (AAR). Compania a atras atenția grație vehiculelor sale electrice de înaltă tehnologie și a izbutit să concretizeze, în perioada 2019-2022, potrivit raportului Chatrou, cel mai mare parc de vehicule din țara noastră. Astfel, din 2019 încoace, Karsan a ajuns deja la un parc de 189 de vehicule electrice în 15 orașe. În  plus, odată cu licitația recent câștigată de la Chitila, amintită deja, această cifră se va ridica la 240 de vehicule la sfârșitul anului 2023.

„Ne-am clasat pe locul al doilea pe piața de microbuze și autobuze electrice din România în 2022, având o cotă de piață de 21%. Vehiculele noastre sunt în funcțiune în 15 orașe diferite din România. Odată cu licitația, pe care am câștigat-o recent în orașul Chitila, care vizează 23 de vehicule electrice, parcul nostru de vehicule din țară va ajunge la 240. Alături de AAR, dealer-ul nostru din România, ne menținem în permanență eforturile de a pune în funcțiune mai multe vehicule electrice Karsan aici”, a precizat CEO-ul Karsan, Okan Baș.

”Suntem lideri în Europa cu Karsan e-JEST și e-ATAK!”

Subliniind că producătorul Karsan a jucat un rol esențial în transformarea transportului public în Europa, Okan Baș a spus: „Karsan e-JEST a devenit cel mai bine vândut microbuz electric din Europa și în 2022, după 2020 și 2021. În plus, modelul nostru complet electric e-ATAK, a reușit și el să-și mențină poziția de lider european în 2022, la fel ca și în anul precedent. De asemenea, compania completează rata de creștere și succesul vânzărilor din Europa și pe piața nord-americană.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...