Electrificare pe liniile de tren Arad-Oradea-Satu Mare și Baia Mare-Jibou-Dej

CFR Infrastructură, prin Regionala Cluj a scos la licitație trei contracte pentru electrificarea liniilor de cale ferată pe traseul Arad-Oradea-Satu Mare-Jibou-Dej, contractele fiind pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

Sunt contracte cu o valoare de 39 de milioane de lei și clauză suspensivă, adică semnarea acestora va fi posibilă dacă se asigură sursa de finanțare. Este a doua licitație pentru electrificare (studiu de fezabilitate) după ce pe 2 noiembrie Regionala CFR Craiova a lansat procedurile pentru București-Pitești-Craiova și Râmnicu Vâlcea-Turnu Roșu (Valea Oltului).

,,Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții: Electrificarea a 8 secții de circulație ale sistemului feroviar din România – SRCF Cluj: Lot 1: Arad – Oradea pe linia 328, pe intervalul Boiu Bihor (limita SRCF Cluj km 68+000) – Oradea; Lot 2: Oradea – Carei – Satu Mare, pe linia 400; Lot 3: Satu Mare – Baia Mare – Jibou – Dej, pe liniile 401 si 412”- potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Pentru linia 328 Arad-Oradea, electrificarea se va face pe secțiunea Boiu Bihor-Oradea, iar valoarea contractului este de 6 milioane lei, pentru linia 400 Oradea-Carei-Satu Mare, CFR estimează un cost de 13 milioane, iar cea mai mare valoare o are documentația tehnică pentru liniile 401 și 412 Satu Mare – Baia Mare – Jibou – Dej, 20 de milioane lei. Ofertele pot fi depuse până pe 19 decembrie, iar prețul are un punctaj de 40 %.

Adaugati comentariu