Home Noutati DKV Mobility intră în parteneriat cu Imagine Foundation e.V.
Noutati

DKV Mobility intră în parteneriat cu Imagine Foundation e.V.

10

Parteneriatul sprijină specialiștii în IT și User Experience/Customer Experience din întreaga lume pentru a profita de oportunitățile de angajare din Germania. Se pune accent acum pe plasarea lucrătorilor calificați din Ucraina.

Furnizorul european de servicii de mobilitate DKV Mobility cooperează acum cu Imagine Foundation e.V. (Imagine). Este vorba despre o asociație cu sediul în Berlin care sprijină specialiștii internaționali în IT și User Experience/Customer Experience pentru a intra pe piața muncii din Germania.

Asociația Imagine Foundation e.V. își are originile în proiecte din Orientul Mijlociu, dar și-a extins rapid activitatea în Europa de Est. Având în vedere situația actuală, acest parteneriat se va concentra pe oferirea de locuri de muncă pentru profesioniștii IT din Europa de Est, în special din Ucraina, o măsură de integrare a acestora în forța de muncă germană.

Lipsa de muncitori calificați – în special în IT și User Experience/Customer Experience – rămâne o provocare pentru multe companii germane. Iar acest lucru poate limita, din neatenție, potențialul de dezvoltare al acestor companii în viitor.

Pe de o parte, cererea locală este mult mai mare decât numărul de candidați disponibili în Germania, iar pe de altă parte, lucrătorii calificați din afara Europei se confruntă cu situația rețelei de drumuri și cu bariere mari de acces pe piața muncii.

Un demers în ton cu strategia ambițioasă de creștere a DKV Mobility

„În calitate de furnizor european de servicii de mobilitate, trebuie să câștigăm personal cu specializare avansată în IT și User Experience/Customer Experience. Acesta este necesar pentru a avansa în continuare strategia noastră ambițioasă de creștere. Dar și pentru a profita de oportunitățile digitalizării. Suntem mândri că suntem în acest parteneriat cu Imagine. Ne va ajuta să prezentăm locurile de muncă disponibile unui public mult mai larg de specialiști bine pregătiți. Dar și să le oferim acelor talente și specialiști din întreaga lume șansa de a-și aplica abilitățile și talentul la DKV Mobility”, spune Till Kreiler, Chief Digital Officer la DKV Mobility.

Johann Harnoss, cofondatorul Imagine, adaugă: „La Imagine, lucrăm împreună cu firme de top precum DKV Mobility pentru a conecta talentul și oportunitățile. Oferim un serviciu digital care crește șansele oamenilor de a găsi un loc de muncă în Germania. Solicitanții trebuie să aibă diplome MINT (matematică, informatică, științe, tehnologie), minim 2 ani de experiență de lucru și să caute activ o carieră în Europa. Oferim coaching personal și aprofundat online, prin video call. Și ajutăm candidații să-și evalueze gradul de pregătire pentru un loc de muncă în Germania.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...

Noutati

DAF Trucks Vlaanderen este ”Fabrica Viitorului”

Fabrica DAF Trucks Vlaanderen a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Fabrica...