Home Transportatori Feroviar CFR a lansat o licitație pentru modernizarea căii ferate de pe raza Sucursalei Regionalei CF Iaşi
Feroviar

CFR a lansat o licitație pentru modernizarea căii ferate de pe raza Sucursalei Regionalei CF Iaşi

46

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” S.A. organizează licitaţie deschisă pentru înlocuirea elementelor componente ale suprastructurii căii ferate pe raza Sucursalei Regionalei CF Iaşi.

Modernizarea va permite trenurilor să poată atinge viteza de 120 km/h. Suma maximă estimată a lucrărilor ajunge la 531,046 de milioane de lei. Contractul „Lucrări de întreţinere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe raza Sucursalei Regionalei CF Iaşi” se va atribui pe baza celui mai bun raport calitate – preţ.

„Prin execuţia acestor lucrări se realizează înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii şi realizarea căii fără joante, având ca rezultat aducerea liniei în parametri pentru viteza de circulaţie de 120 km/h a trenurilor de călători şi a trenurilor de marfă şi, implicit, creşterea vitezei stabilite şi ridicarea restricţiilor de viteză (…)”, se arată în anunţul companiei.

Achiziţia presupune încheierea unui acord – cadru, cu o durată de 48 de luni. Numărul maxim preconizat de participanţi la acordul-cadru este de trei. Valoarea totală estimată a contractului variază între 72,153 milioane de lei şi 531,046 milioane de lei.

Achiziţia nu intră sub incidenţa acordului privind achiziţiile publice. Sursa de finanţare este reprezentată de alocaţii de la bugetul statului, identificată la titlul bugetar 51. „Întreţinerea şi funcţionarea/exploatarea infrastructurii feroviare publice”/sursele proprii ale CNCF CFR SA repartizate Direcţiei Linii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, în limba română, este 7 martie, ora 15:00.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

FeroviarNoutatiTransportatori

Reduceri de vară la Pass Interrail

Reduceri de 20% la Interrail Global Pass sau One County Pass, cumpărat...

FeroviarTransportatori

Restricții de viteză la trenuri

Din cauza caniculei și disconfortului termic accentuat ce se înregistrează pe toate...

Feroviar

România pierde 100 de milioane de Euro pentru trenurile cu hidrogen

Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară a ratat și a treia...