Home Camioane Camionul cu hidrogen al Gebrüder Weiss și mobilitatea viitorului
CamioaneTehnologie

Camionul cu hidrogen al Gebrüder Weiss și mobilitatea viitorului

14

Camionul cu hidrogen al Gebrüder Weiss pune în mișcare mașina solară spre World Solar Challenge. Dezvoltatorii high-tech de la ETH Zurich se bazează pe expertiza companiei austriece. 

Mașina solară inovatoare a echipei aCentauri este în drum spre World Solar Challenge din Australia. Furnizorul internațional de servicii de transport Gebrüder Weiss și-a folosit camionul cu hidrogen pentru transportul vehicului de înaltă tehnologie, pe primul segment al rutei, în data de 05 septembrie. Cu o soluție logistică vastă care cuprinde transport rutier, maritim și aerian, experții se asigură că vehiculul dezvoltat de studenți la ETH Zurich poate fi la timp la linia de start în Darwin în octombrie.

Katharina Zimmerling, Branch Manager Air & Sea Zurich este inspirată de factorii de inovație de la ETH Zurich: „Am fost profund impresionată de determinarea demonstrată de echipa ETH în activitatea de dezvoltare a soluțiilor de mobilitate pentru viitorul apropiat. Tehnologia de acționare alternativă este, de asemenea, potrivită pentru Gebrüder Weiss. Acest lucru mă motivează cu atât mai mult să mă asigur că aCentauri începe cu bine cursa”.

Participanții la cursa unică World Solar Challenge trebuie să parcurgă cei 3.000 de kilometri din interiorul teritoriului australian, de la Darwin la Adelaide, folosind doar energie solară. aCentauri este una dintre cele 31 de echipe din categoria „Challenger”.

„Peste 8.000 de ore de cercetare, dezvoltare, împreună cu multă implicare și efort susținut au fost dedicate mașinii noastră solare, depășind limitele a ceea ce este posibil din punct de vedere tehnic și arătând cât de mult potențial are tânăra generație. Soluția de transport dedicată dezvoltată de Gebrüder Weiss demonstrează aprecierea susținătorilor noștri pentru munca noastră”, spune Aaron Griesser, Drivetrain & Controls, aCentauri. Echipa aCentauri este deosebit de încântată de faptul că, odată cu camionul cu hidrogen, două sisteme de propulsie alternative se unesc pentru a-și demonstra munca în prima etapă de transport: mobilitatea durabilă este posibilă.

În calitate de promotor al soluțiilor inteligente de transport, Gebrüder Weiss ajută tinerii oameni de știință să modeleze împreună mobilitatea viitorului. Experții în logistică își prezintă know-how-ul vast și mulți ani de experiență, fie că este vorba de a începe la timp la World Solar Challenge, fie pentru o misiune pe Marte sau în spațiu.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...