Home Noutati Atenţionare Bulgaria: Circulaţia autovehiculelor pe podul de la Giurgiu – Ruse va fi restricţionată timp de patru ore noaptea
Noutati

Atenţionare Bulgaria: Circulaţia autovehiculelor pe podul de la Giurgiu – Ruse va fi restricţionată timp de patru ore noaptea

98

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, intenţionează să călătorească sau să tranziteze Republica Bulgaria că în perioada 28 – 31 august circulaţia autovehiculelor pe podul de la Giurgiu – Ruse va fi restricţionată timp de patru ore noaptea, în intervalul orar 22,00 – 2,00.

Suspendarea temporară a circulaţiei este cauzată de necesitatea realizării unor lucrări de reparaţii urgente la rosturile şi panourile de beton ale podului, pe secţiunea bulgară. Pe durata restricţiei, circulaţia rutieră pe pod a tuturor tipurilor de vehicule va fi suspendată pe ambele sensuri.

Toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii cu privire la regimul vamal la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro şi pe site-ul Agenţiei „Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg, cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL de pe site-ul www.bgtoll.bg, cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare de pe site-ul www.mvr.bg, cu privire la starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, cu privire la starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 35970013020.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web sofia.mae.ro, ec.europa.eu, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...