Afacerile din transporturi au crescut cu 24,2% în 2022

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut anul trecut, în termeni nominali, faţă de anul 2021, ca serie brută, cu 27,3%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În transporturi, avansul a fost de 24,2%.

Creşterea cifrei de afaceri raportată la finele anului trecut s-a datorat creşterilor înregistrate în activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+41%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+29,8%), activităţile de transporturi (+24,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,3%) şi activitǎţile de comunicaţii (+9%).

Decembrie 2022 comparativ cu noiembrie 2022

Potrivit INS, citat de Flote Auto, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de comunicaţii (+9,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,1%) şi din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8,7%). Scăderi au înregistrat: activităţile de transporturi (-7,4%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-2,8%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,8%. În transporturi, scăderea a fost de 1,9%.

Decembrie 2022 comparativ cu decembrie 2021

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 20,7%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+31,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+25,5%), activităţile de transporturi (+12,5%), activităţile de comunicaţii (+10,7%) şi din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+8%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 24,3%. În transporturi, avansul a fost de16,8%.

Adaugati comentariu