Unitate Renault Trucks pentru conversia camioanelor rulate

Renault Trucks a integrat un atelier specializat pentru conversia vehiculelor rulate, Used Trucks Factory, la centrul său de producție de la Bourg-en-Bresse.

Renault Trucks a ales centrul său de adaptări de la fabrica din Bourg-en-Bresse pentru înființarea unui atelier specializat pentru convertirea vehiculelor rulate. Mecanicii vor recupera camioane cu mai puțin de cinci ani vechime și vor face modificările necesare pentru noile aplicații. Până acum, autotractoarele au fost convertite în șasiuri rigide, iar vehiculele din gamele T și Premium Route au fost transformate în camioane de aprovizionare pentru șantiere (X-Road).

”Acest atelier de conversie ne permite să le oferim clienților camioane rulate personalizate pentru aplicațiile lor. Astfel, putem să avem flexibilitatea necesară pentru a îndeplini rapid și eficient orice dorință a clienților noștri”, a explicat Emmanuel Duperray, Senior Vice-President Renault Trucks și responsabil pentru camioanele rulate.

Ca rezultat, producătorul compensează raritatea acestor vehicule pe piața europeană de vehicule rulate, pentru care există o cerere importantă. Atelierul de conversie beneficiază de metodele de producție și expertiza Renault Trucks, garantând astfel pentru calitatea înaltă și robustețea vehiculelor adaptate. De asemenea, aceste vehicule au avantajul unei garanții din partea constructorului.

În prezent se efectuează două tipuri principale de conversii:
– tractoare convertite în rigide: Pentru această conversie este necesară îndepărtarea cabinei, a lanțului cinematic și al suspensiei pentru a schimba cadrul șasiului. Această metodă permite producătorului să ofere clienților ampatamente lungi (trei lungimi disponibile) și să garanteze robustețea vehiculelor pentru toate tipurile de suprastructuri și aplicații.
– vehiculele pentru distanțe lungi devin camioane de aprovizionare pentru șantiere: Cu un design bazat pe Premium Route, modelul Premium X-Road este echipat cu bare de protecție din oțel, anvelope 315/80 pentru on/off-road, o treaptă de acces suplimentară foarte puternică și o șa de cuplare ranforsată, dar în același timp beneficiază de o gardă la sol înălțată. O funcție off-road este adăugată la cutia de viteze, iar softul motorului este actualizat în consecință. Atelierul face în prezent aceleași modificări și pentru Renault Trucks T. Modelul T X-Road a fost lansat pe piața europeană luna trecută.

Până la finalul anului, atelierul va converti aproximativ 300 de camioane rulate Renault Trucks. Obiectivul este de a obține o capacitate anuală de 500 de vehicule începând din 2018.

Adaugati comentariu