Codul rutier a fost modificat de Guvern
Guvernul a modificat şi completat prin Ordonanță (OG), OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul rutier).
Guvernul a modificat şi completat prin Ordonanță (OG), OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul rutier).
Comisia Europeană a propus măsuri pentru ca transportul de marfă să devină mai eficient şi mai durabil.
În vederea accelerării tranziției digitale și a mobilității mai inteligente în UE, președinția Consiliului și reprezentanții Parlamentului European au ajuns la un acord provizoriu cu privire la revizuirea Directivei din…
Transportatorii vor plăti de la 1 ianuarie 2026 o taxă în plus față de rovinietă, care se va numi TollRo. Aceasta va lua în calcul distanța parcursă de camioanele mai…
Propunerea Comisiei Europene (CE) privind standardul Euro 7 va genera creșteri directe ale costurilor de 4 până la 10 ori mai mari decât cele estimate de Executivul comunitar, arată Asociația…
Comisia Europeană face noi propuneri pentru a facilita aplicarea normelor de circulație la nivel transfrontalier. Între acestea, introducerea permisului digital, dar și conducerea acompaniată începând de la vârsta de 17…
Parlamentul a adoptat în final de 2022 un proiect de lege care prevede scăderea vârstei minime de obținere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE și D, DE. Trecerea…
Legea care stabileşte măsuri de eficientizare a monitorizării traficului rutier într-un sistem integrat, denumit e-SIGUR, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Complementar sistemelor inteligente de transport, e-SIGUR va îmbunătăți…
Este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarnă? Există alte reguli, specifice? Ei bine, depinde de la țară la țară.
Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, UNTRR, solicită Comisiei Europene (CE) suspendarea urgentă a aplicării obligaţiei întoarcerii acasă a camioanelor. Ca şi anularea interpretării restrictive a CE legată de…
Noua lege offshore, cu prevederi importante pentru viiorul exploatării gazelor din Marea Neagră, a fost promulgată de președinte.
A fost actualizat cuantumul amenzilor contravenţionale aplicabile în cazul șoferilor care circulă fără rovinietă valabilă. Executivul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea anexei nr. 2 la OG 15/2002.
Camera Deputaților – for decizional a aprobat, în 2 martie, cu modificările aduse de comisii, proiectul de lege pentru anularea unor obligaţii fiscale şi pentru modificarea unor acte normative.
Executivul a aprobat la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 121/2019 referitoare la evaluarea și gestionarea zgomotului ambiental.
Guvernul va actualiza, printr-o ordonanţă de urgenţă, prevederile OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.
Începând de marți, 1 februarie, se aplică norme noi care prevăd o perioadă standard de acceptare de 270 de zile pentru certificatele digitale ale UE de vaccinare împotriva Covid-19 utilizate…
Guvernul dorește să ia măsuri împotriva degradării drumurilor. Și propune sancționarea firmelor în solidar cu șoferii vehiculelor ce transportă marfă peste limita admisă.
Transportul feroviar intră într-un proces de reformă. Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind aprobarea Planului de acţiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor…
Guvernul a adoptat actul normativ care prevede că salariul minim brut pe țară garantat în plată poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni.
e-Factura ar trebui să se poată aplica de astăzi, conform OUG de luna trecută. În teorie. Pentru că mai este nevoie de două ordine ale Ministerului de Finanțe.
Instituțiile publice nu vor mai putea solicita copii după acte. Propunerea legislativă inițiată de deputatul George Tuță alături de alți 101 parlamentari a fost adoptată, decizional, de Camera Deputaților.
Începând de vineri, 13 august 2021, doar certificatele digitale vor fi recunoscute pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE. Acestea sunt considerate singurele documente doveditoare ale vaccinării, trecerii…
Comisia Europeană a anunțat planul prin care propune ca, începând cu anul 2035, să nu mai fie vândute mașini noi pe benzină sau diesel, ci doar mașini electrice. Anunțul face…
Premierul Florin Cîțu a reiterat că, de la 1 iulie, Certificatul digital UE pentru COVID va fi operaţional și în România.
Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului clarificarea urgentă a situației impozitării diurnei plătite șoferilor profesioniști români care opereazã transport rutier internațional. Solicitarea vine după incertitudinea creatã…
Parlamentul European și statele membre ale UE au convenit miercuri că sumele de taxare la care sunt supuse vehiculele grele de marfă și autocare nu mai sunt calculate în funcție…
Verificarea tahografelor se va modifica potrivit unui Proiect de Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii. Astăzi este ultima zi în care actul se află în dezbatere publică.
Autoritățile din Franța au confirmat că, în primele 3 luni ale anului, transportatorii ale căror camioane nu sunt echipate cu noile autocolante de avertizare unghi mort nu vor fi amendați.
Autoritatea Rutieră Română (ARR) a anunțat că deținătorii de permise de conducere eliberate în UK nu mai pot obține atestate CPI sau CPC în România, deoarece Marea Britanie nu mai are…
Poliția din Kent a anunțat că de la începutul anului și până la 6 ianuarie, un total de 84 de amenzi au fost înmânate șoferilor care au intrat în regiune…
De la 1 ianuarie 2021, Marea Britanie iese din piața unică și uniunea vamală a UE, fapt ce va aduce modificări în transporturile rutiere către și dinspre UK, în ciuda…
Comisia Europeană a prezentat ieri ”Strategia pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă”, însoțită de un plan de acțiune cuprinzând 82 de inițiative pentru o transformare fundamentală a transporturilor.
Miniștrii de Transport din UE au ajuns ieri, în cadrul unei videoconferințe, la un acord privind viitoarele taxe de drum pentru camioane în UE. Viitoarele tarife vor fi dependente de…
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a respins astăzi în totalitate acțiunile introduse de Ungaria (cauza C-620/18) și Polonia (cauza C-626/18) împotriva directivei detașării lucrătorilor. Cele două țări au cerut…
Comisia Europeană a emis un set de clarificări despre Pachetul Mobilitate 1, pentru a asigura o înțelegere și implementare uniformă a noilor regulamente în legislația națională a statelor membre UE.…
Comisia Europeană a emis un set de clarificări despre Pachetul Mobilitate 1, pentru a asigura o înțelegere și implementare uniformă a noilor regulamente în legislația națională a statelor membre UE.…
Comisia Europeană a emis un set de clarificări despre Pachetul Mobilitate 1, pentru a asigura o înțelegere și implementare uniformă a noilor regulamente în legislația națională a statelor membre UE.…
Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania (BMVI) a eliminat de pe site-ul său precizarea că întoarcerea acasă a șoferilor nu este obligatorie.
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a depus 3 acțiuni de contestare a unor regulamente din Pachetul Mobilitate 1 la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), respectiv…
Guvernul României a sesizat vineri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) cu trei acţiuni în anularea unor prevederi din Pachetul Mobilitate 1.